mlrentdesign@mlrentdesign.hu
 +36 30 915 9783
Facebook
Instagram
Szolgáltatások
Ajándéktárgyak nyomtatása - egyedi grafikával vagy fotóval
Ajándéktárgyak nyomtatása - egyedi grafikával vagy fotóval
Ajándéktárgyak nyomtatása - egyedi grafikával vagy fotóval

Szublimációs nyomtatás

 A legtökéletesebb minőséget biztosító digitális transzfernyomtatási technológia ajándék tárgyak nyomtatásához.

A technológia lényege a speciális tintasugaras szublimációs festék kémiai tulajdonságában rejlik. A szublimációs tinta összetételénél fogva egy bizonyos hőfok felett (kb. 150°C felett) szublimálódik (szublimáció: kémiai folyamat, szilárd halmazállapotból gáz halmazállapotba alakul) és e folyamat közben a megnyomott tárgyak felületébe transzferálódik. A festékmolekulák a megnyomott tárgy strukturális részévé válik így nyomtatás kitapinthatatlan és tartós minőséget képez.
 A szublimációs hőtranszfer elengedhetetlen feltétele a megfelelő alapanyag, mely szilárd anyagok (pl. fa, fém, kerámia) esetében speciális szublimációs lakk bevonattal rendelkező felületet jelent.
 Egyéb digitális transzfernyomtatás technikákkal szemben (pl. lézernyomtatóval nyomtatott transzferpapír, vizes transzfer...stb.) itt a végső nyomtatott felület teljesen homogén, élénk színű, a festék kitapinthatatlan és eltávolíthatatlan! Egy konkrét példa: A szublimációs nyomtatással dekorált kerámia bögre nyomtatott felülete ugyanolyan fényes és sima marad mint a nem nyomtatott részén.

Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt.
Bezárom